Matematică
Locsuuu
2016-04-13 00:53:30
Buna la toți, am nevoie de ajutor la rezolvarea problemelor. Problema:In doua lazi sunt125kg.de mere.Dupa ce din fiecare lada se consuma cantitati egale de mere, in prima lada ramin 24kg.de mere, iar in cealalta 31kg de mere.Ce cantitate de mere s-aconsumat din fiecare lada. Problema numarul 2:Din 7kg. de griuse optin 5kg.de faina, iar restul -tărîțe.Făina obținută din 70kg.de grîu este pusă intrun sac, iar tărîțele in punji de cite 5kg.Cite punji s-au folosit pentru tărîțe?
Răspunsuri la întrebare
raulnechita
2016-04-13 03:54:52

Problema 1: 1)24+31=??? 2)125-???=?? 3)??:2=?

toaderalice5
2016-04-13 03:56:07

1. a + b = 125 | -x 24 + 31 = 55 => x= 125 - 55 = 70kg s-au consumat din fiecare lada 2. 7kg grau = 5kg faina 2kg tarite =>70kg grau = 50kg faina 20kg tarite => 20/5 = 4 pungi

Adăugați un răspuns