Matematică
adiili
2021-02-23 04:47:00
Intr-un depozit erau 9000 kg mere . In prima zi s-au vandut 40% din cantitate , dupa ce seara s-au mai primit 260 kg . A doua zi s-au vandut 30% din cantitatea existenta , a treia zi cu 20 kg mai mult decat 50% din cantitatea ramasa . Ce cantitate a ramas in depozit ?
Răspunsuri la întrebare
Pitickot
2021-02-23 06:45:12

40 %*9000=40/100*9000=0,4*9000= 3600kg (kg mere s-au vandut in prima zi)  9000-3600=5400 kg (au ramas dupa ce s-au vandut 40% din cantitatea initiala)  5400+260=5660 (kg erau seara dupa ce s-au mai adus 260 kg)  30%*5660=(30:100)*5660=0,3*5660=1698 kg (s-au vandut a doua zi)  3600+1698=5298 (kg s-au vandut in primele doua zile) 9000-5298=3702 (kg au ramas) 50%*3702=(50:100)*3702=0,5*3702=1851 kg (50% din cantitatea ramasa)  1851+20=1871 (kg s-au vandut a treia zi)  9000-3600-1698-1871=1831 (kg au ramas) verificare: 1831+1871+1698+3600=9000 

Adăugați un răspuns