Limba română
alinutzasweety
2015-11-18 08:13:15
Va rog, autati-ma! Dau 20 puncte+coroana! Realizati o compunere narativa de 100-150 de cuvinte, in care sa prezinti o posibila intamplare petrecuta in timpul calatoriei voastre. MULTUMESC!
Răspunsuri la întrebare
Lavrentie
2015-11-18 14:04:12

Călătorind ca în vise Eu cu părinții mei am fost în Franța. Am vizitat Turnul Eiffel. Ne-am urcat în elcu liftul. Apoi , am vizitat Arcul de Triumf .  ( Arche de Triomphe) Am mers la restaurant și-am mâncat mâncare specifică Franței. Apoi am vizitat muzeul de științe. Eu cu mama ne-am cumpărat brelocuri și alte chestiid drăguțe. M-am întâlnit cu verișorii mei : Pierre și Veronique. Erau încântați și ei. Nu ne văzusem de ani buni. Ei ne-au invitat la ei. Unchiul Aldrik și mătușa Adelisa erau bucuroși. Ne-au servit cu deserturi franceze: ecler umplut cu cremă de vanilie și ciocolată fără să uite de tarta cu zmeură. Apoi ne-a servit cu cafea neagră și gustoasă. După mai multe vizite , am mers la magazinul de cadouri și am luat fiecăruia de acasă ceva. Am mai stat la hotel eu bălăcindu-mă în piscină. Iar părinții înotând alături de mine, făcând tustrei concursuri. După mai multe peripeții și aventuri a sosit ziua plecării noastre. Am plecat cu avionul acasă neuitând niciodată momentele  plăcute din Franța, păstrând amintirile în inima mea  

rodicanazar
2015-11-18 14:05:27

Era vara,iar pe atunci implinisem 19 ani.Parinti mei au decis ca e timpul sa merg pe cont propriu  intr-o calatorie prin cateva tari.Eu am fost foarte bucuroasa la auzul unei asemenea vesti si eram foarte nerabdatoare.Timpul atrecut in zbor,iar timpul calatoriei a venit.Dupa ce mi-am facut bagajele,bunicul meu m-a dus la aeroport si cu mult entuziasm am plecat spre marea mea aventura.Primul popas a fost in Franta unde aveam sa raman o saptamana.Aceea saptamana a fost foarte distractiva si plina de aventuri palpitante,dar tot-odata am avut timp sa vizitez cateva obiective turistice care m-au fascinat precum Muzeul Luvru,Catedrala Notre-Dame,Turnul Eiffel,si altele.Dupa o astfel de saptamana petrecuta in stil frantuzesc,am pornit inspre Italia,o tara la fel de minunata,unde am intalnit persoane foarte amabile.Atunci,pentru prima oara in viata mea am mancat pizza si spaghete,care nu se consumau atat de frecvent in tara noastra precum in Italia,dar am vizitat multe obiective despre care nu stiam mai nimic,iar apoi dupa o saptamana plina de  atatea aventuri,am pornit la drum,indreptandu-ma spre Anglia,o tara care din pacate a fost inlaturata din U.E.Si aici am avut parte de peripetii dar si de o intamplare care avea sa-mi schimbe viata intr-un mod total diferit,si anume,L-am intalnit pe fratele meu biologic care fusese adoptat de o familie iubitoare,iar acea saptamana am petrecut-o alaturi de el.Insa la plecare,am fost hotarata sa ma intorc in tara cu fratele meu,dar apoi,am decis ca e mai bine sa ramana in acea familie deoarece el nu cunoste nimic despre tara noastra.In ultimul moment,am decis ca la intoarcerea mea in tara sa mai raman o saptamana in Germania,pentru a-mi vizita rudele ce locuiau acolo.Dupa cateva zile,tristetia care inca ma mai cuprindea de la plecarea mea din Anglia,am hotarat sa uit ceea ce s-a intamplat si sa nu mai fi atat de deprimata.In ultima zi petrecuta in Germania,s-a intamplat o intamplare cu totul interesanta pentru uni,dar pt mine a fost una de temut.Dintr-o prostie,m-am pierdut pe strazile din Hamburg,fara informatii la mine,iar persoanele din acel loc erau foarte dusmanoase pe mine si astfel am poposit pe strazi o vreme.Dupa un timp am ajuns la un aeroport.Fiind foarte incantata si surprinsa de aceasta coincidenta,mi-am cumparat un bilet spre Romania si cu ingrijorare,am plecat spre tara mea.Chiar si pe avion,eram nelinistita deoarece rodele mele din Germania nu stiau despre asta si probabil ca inca ma cautau pe strazi.Dar dupa ce am ajuns in Romania,am poposit inca patru saptamani departe de cas,prin Transilvania,Prin Moldova,Prin Muntenia si prin Dobrogea si dupa o astfel de calatorie obositoare,m-am intors acasa la parintii mei,fericita deoarece intelesesem ce greu e sa te descurci singura,iar concluzia acestei calatorii a fost aceea ca,,Tot mai bine e acasa la parintii tai". Sper ca te-am ajutat.Daca mai vezi greseli,le corectezi tu.

Adăugați un răspuns