Matematică
Magdii
2015-11-20 06:35:30
limx->1 din (x+1)la2 -4 / (x+3)la2 -16 help pls
Răspunsuri la întrebare
netfree
2015-11-20 13:07:18

lim[(x+1)²-4]/[(x+3)²-16]= x->1 =lim(x+1-2)(x+1+2)/(x+3-4)(x+3+4)= x->1 =lim(x-1)(x+3)/(x-1)(x+7)= x->1 =lim(x+3)/(x+7)=4/8=1/2 x->1

curcudus
2015-11-20 13:08:33

dac inlocui,ca pt functii continue, obtinem 0/0 nedeterminare atunci descmpunem lim cand   x->1 din[ (x+1-2)(x+1+2)]/[(x+3-4)(x+3+4)] lim cand x->1 din [(x-1)(x+3)]/[(x-1)(x+7)]= simplificam cu x-1≠0= lim cand x->1din (x+3)/(x+7)=4/8=1/2

Adăugați un răspuns