Limba română
madamandi
2015-11-21 13:34:30
Citește cu atenție afirmațiile de mai jos. Încercuiește A dacă afirmația este adevărată, sau F dacă afirmația este falsă. Dacă afirmația este falsă, scrie varianta corectă: A F Substantivele însoțite de prepoziții stau in cazul AC A F Subst. din enunțul "Am vorbit cu fratele meu" (fratele) este art. cu art. hot A F Subst. ochelari, aplauze,zori au forme doar pentru nr sg A F Subst. din cazul V nu au funcție sintactică A F Toate subst. din enunțul "Pasiunea lui Andrei este Sportul" stau in cazul N
Răspunsuri la întrebare
wwwkateonak87
2015-11-21 15:54:00

1. FALS ( majoritatea sunt in cazul acuzativ, dar exista si prepozitii care marcheaza genitivul sau dativul ) 2. ADEVARAT 3. ADEVARAT 4. ADEVARAT 5. FALS lui Andrei- substantiv in cazul genitiv sper ca te-am ajutat! :)

sturzualivia
2015-11-21 15:55:15

Citește cu atenție afirmațiile de mai jos. Încercuiește A dacă afirmația este adevărată, sau F dacă afirmația este falsă. Dacă afirmația este falsă, scrie varianta corectă: 1. A/ F Substantivele însoțite de prepoziții stau in cazul AC     Substantivele însoţite de prepoziţii stau în caz Ac, G, D. 2. A/ F Subst. din enunțul: ,, Am vorbit cu fratele meu" (fratele) este art. cu art. hot. . 3. A/ F Subst: ,,  ochelari, aplauze, zori" au forme doar pentru nr sg.    Obs. Sunt substantive defective- defecte- de singular, deci au             formă numai de plural. 4. A/ F Subst. din cazul V nu au funcție sintactică 5. A/ F Toate subst. din enunțul: ,, Pasiunea lui Andrei este sportul" stau in cazul N          Pasiunea este sportul.

Adăugați un răspuns