Matematică
seniionut
2015-11-23 04:21:00
Un camion transporta 1 200 kg de fructe . Lăsa la un supermarket 50 de saci a cate 7 kg de pere ,80 de pungi a cate 3 kg de portocale , 15 cutii a cate 12 kg de banane si 126 lădițe a cate doua kg de mandarine . Restul fructelor le transporta la un cămin de bătrâni . Ce cantitate de fructe primește căminul de bătrâni ?
Răspunsuri la întrebare
dianaelen322
2015-11-23 09:21:11

50x7=350 80x3=240 15x12=180 126x2=252 350+240+180+252=1022 1200-1022=178 kg fructe

EllaC
2015-11-23 09:22:26

50 x 7 kg=350 kg de pere 80 x 3 kg= 240 kg portocale 15 x 12 kg= 180 kg banane 126 x 2 kg =252 kg mandarine 1 200 kg - 350 kg - 240 kg -180 kg -252 kg =178 kg de fructe primeste caminul de batrani

Adăugați un răspuns