Matematică
gabitza55
2015-11-24 02:38:00
Diana cumpăra un pachet de biscuiți, o ciocolata și o minge pe care plătește 25 lei.Câți leî costa fiecare obiect dacă ciocolata costa cu 7 lei mai mult decât pachetul de biscuiți și cu 2 lei mai puțin decât mingea?
Răspunsuri la întrebare
artimona
2015-11-24 08:43:37

b-pret biscuiti c-pret ciocolata m-pret minge c=7+b b=c-7 m=c+2 c+m+b=25 c+2c-5=25 3c=30 deci c=10 lei b=3lei m=12lei

taneaguidea
2015-11-24 08:44:52

b+c+m=25lei c=b-7......=>b=c-7 c=m-2.....=>m=c+2 ------------------- b=? c=? m=? c-7+c+c+2=25lei 3c-5=25 3c=25+5 3c=30lei c=30:3 c=10lei (ciocolata) b=10-7 b=3lei (biscuitii) m=10+2 m=12lei (mingea) 3+10+12= =13+12 =25 lei (in total)

Adăugați un răspuns