Limba română
turtica
2015-11-25 09:48:45
Se da textul: Vara,ca toate verile,era un fel de paradis pe pamant.Nu mai trebuia sa ma trezesc cu noaptea-n cap,nu mai jucam teatru la masa din bucatarie,mazgalind prin caiete,incat mama sa creada ca fac lectii (...) Vara,intotdeauna,parca si sangele prin brate mi se rasfata.Ieseam molesit din asternuturi,lipaiam descult pe dusumea,ma intindeam din tot corpul si cascam,pe urma,ca marii boieri (...) Incercam sa aleg ceva placut din atatea lucruri placute (...) Cum nu izbuteam sa ma decid,clefaiam ceva in doru lenii,de obicei paine si parizer,scapam de pijama,gaseam hainele unde le lasasem seara si plecam teleleu pe strazi convins ca viata iti ofera singura,la un simplu fluierat,ce nici n-ai visat.Si cu adevarat dupa ce ne fluieram intre noi si ne strangeam cu totii,viata ne daruia dupa cum o rabda sufletul,intr-o zi un ban de aur,in alta zi o para chioara,cateodata,cand se infurie,praful de pe toba. Transcrie din textul de mai sus,doua omonime.Cele doua omonime sunt doua cuvinte bisilabice,formate din patru litere,dar nicio litera din primul cuvant nu se regaseste in al doilea cuvant.
Răspunsuri la întrebare
biancavoaides
2015-11-25 10:04:55

Se da textul: ,, Vara, ca toate verile,era un fel de paradis pe pamant. Nu mai trebuia sa ma trezesc cu noaptea-n cap,nu mai jucam teatru la masa din bucatarie,mazgalind prin caiete, incat mama sa creada ca fac lectii (...) Vara,intotdeauna,parca si sangele prin brate mi se rasfata. Ieseam molesit din asternuturi,lipaiam descult pe dusumea,ma intindeam din tot corpul si cascam,pe urma,ca marii boieri (...) Incercam sa aleg ceva placut din atatea lucruri placute (...) Cum nu izbuteam sa ma decid, clefaiam ceva in doru lenii,de obicei paine si parizer, scapam de pijama, gaseam hainele unde le lasasem seara si plecam teleleu pe strazi convins ca viata iti ofera singura,la un simplu fluierat,ce nici n-ai visat.Si cu adevarat dupa ce ne fluieram intre noi si ne strangeam cu totii,viata ne daruia dupa cum o rabda sufletul,intr-o zi un ban de aur,in alta zi o para chioara,cateodata,cand se infurie,praful de pe toba." Obs. Se cer DOUĂ omonime- bisilabice- litere diferite                                         Omonime 1. vara = anotimp;                        2. unde:- ondulație pe apa liniștită;                 verișoară                                   -  formă de propagarea unei                                                                    oscilații-fizică.

greeneyescurlyhair
2015-11-25 10:06:10

Două omonime bisilabice, formate din 4 litere (micio literă din primul cuvânt nu se regăsește în al doila cuvânt): tobă (to-bă): 1. instrument muzical; 2. preparat tradițional din carne para (pa-ra): 1. ban cu valoare nesemnificativă; 2. „a para” = a evita o lovitură; 3. fruct

Adăugați un răspuns