Limba română
ghamciuc
2017-03-07 14:41:15
Redactează o compunere de 150-300 de cuvinte ,in care sa prezinți o întâmplare petrecută intr-o farmacie. Repede max puncte și coroană
Răspunsuri la întrebare
Sportacus
2017-03-07 20:56:14

Merg joi la farmacie pentru a ridica reteta data de medic pentru bunica mea.Acolo erau asezate doua doamne la rand care discutau foarte aprins despre scumpirea medicamentelor.Prima doamna afirmase ca are deranjamente stomacale ,dar din lipsa banilor nu a cumparat suficiente medicamente.Cea de a doua doamna(si ea in varsta)spunea ca nu are bani pt tratamentul de tensiune si abia isi permite sa cumpere cateva pastile.Auzind toata discutia,m-am hotarat sa impart banii ce-i aveam pentru reteta celor doua batrane si fara sa stau pe ganduri,le-am propus acest lucru.Bineinteles ca la inceput au refuzat,dar mai apoi au primit banii cu oarece retinere.Tare bucuroasa am fost de ganul bun si ajungand acasa ,povestind mamei si ea s-a bucurat.Eu am luat alti bani si pe drum m-am gasit cu batranelele care tare mult mi-au multumit.De cate ori voi vedea pe cineva in nevoi ,la fel voi actiona!

neacsueb
2017-03-07 20:57:29

Am fost la patinaj pe Balta Gării cu prietenele și prietenii și am răcit. Eram la bunica și eram tare bolnavă Aveam temperatură și tușeam. Dispensarul medical era tocmai lângă primărie și bunica locuia la capătul satului. Ea a scos de sub pat o lădiță de lemn în care erau 6 borcănele din sticlă ce semăneau cu cele de iaurt. A luat o sticlă de spirt, un mătăuz ( făcut dintr-un bețișor mai lung la al cărui cap i-a pus niște vată)Mi-a zis să mă întind pe pat cu spatele în sus. A înmuiat mătăuzul (bețișorul cu vată pe el) în spirt și i-a dat foc. A inmuait și borcănele numite de ea ventuze și le-a dat foc după care mi le-a pus pe spate. Am simțit că-mi aspiră pielea și o căldură peste tot.   A doua zi, am plecat acasă de la bunica și, miracol, îmi trecuse febra și gripa dar mă durea în gât și mama m-a trimis la farmacie. Stând la coadă acolo, a intrat o namilă  de om(un om mare și puternic) cu un câine lup pe care-l ținea strâns de zgardă. În fața mea era o bătrână care tocmai venea de la supermatket și avea o plasă cu salamuri și brânzeturi. Câinele lup simțind mirosul ademenitor de salam se repezi la plasa bătrânei. Namila  de om (un om mare și puternic) nu se aștepta la așa ceva și fu dezechilibrat. Pentru a nu cădea se apucă de un raft cu tot felul de artefacte, sticle vechi , care era de decorație și pe care-l răsturnă.Pe urmă nu mai știu ce s-a întâmplat Când m-am trezit, deasupra mea era o doctoriță care tot întreba : Ești bine? Ești bine? Mă vezi? Apoi am obținut explicația. Sus pe raftul de expoziție era o veritabilă sticlă de vreo 3 kg de cloroform care spărgându-se ne-a adormit pe toți!

Adăugați un răspuns