Matematică
cristi49
2015-11-05 01:45:15
( radical din 2-1)la a doua -(1-radical din doi la a doua
Răspunsuri la întrebare
Deny3
2015-11-05 05:34:51

Folosim formulă (a-b)la pătrat= a pătrat - 2ab + b pătrat. Înlocuim Rad . 2 la pătrat este 2. Și 1 la pătrat e 1 (2-2rad2+1) - (1-2rad2+2)= 3- 2rad2 - 3-2rad2 = 0 (reducem +3 cu -3 și radicalul) Cu plăcere

dragalasagaby
2015-11-05 05:36:06

Se foloseste o regula de calcul prescurtat [latex] ( sqrt{2}-1) ^{2} -(1- sqrt{2}) ^{2}=2-2 sqrt{2}+1-1+2 sqrt{2}-2=0 [/latex]

Adăugați un răspuns