Matematică
paula25
2015-11-13 14:24:00
aratati ca 2/radical 3 -1 -radical din 3=0
Răspunsuri la întrebare
roxanaroxana604
2015-11-13 20:48:18

2/√3-1-√3 2*(radical din 3+1)/(radical din 3+1)*(radical din 3-1) - radical din 3 (2√3+2)/3-1-√3 (2√3+2)/2-√3 √3-√3+1 0+1=1 deci ecuatia da 1,nu 0! Uita-te,poate ai scris gresit!

slava324
2015-11-13 20:49:33

dac este 2/(√3-1)-√3=2(√3+1)/(3-1)-√3=2(√3+1)/2-√3=√3+1-√3=1≠0 cum ai scris tu, tinand contde ordinea operatiilor 2/√3-1-√3=2√3/3-1-√3=-√3/3-1≠0 ca sa fie adevarat ar fi trebuit sa fie aratati ca 2/(√3-1)-√3-1=0 si atunci 2(√3+1)/(3-1)-√3-1=2(√3+1)/2-√3-1=√3+1-√3-1=0

Adăugați un răspuns